Check tijdig de geldigheid van uw identiteitskaart, een nieuwe aanvragen neemt zo’n 2 weken in beslag. Zeker als je met kinderen reist dien je de Kids-ID te checken, deze is minder lang geldig dan een identiteitskaart voor volwassenen.

Reispas of paspoort

Indien u een reispas of paspoort nodig heeft voor uw reis nemen we hier graag een copy van, zo is de geldigheid gecheckt en is ons dossier volledig. Indien je een nieuw exemplaar nodig hebt zal je hierop toch zo’n 3 weken moeten wachten, tenzij je een dure snelprocedure in gang zet.

Bagage

Uw vliegticket zal steeds het gewicht vermelden dat u mag meenemen, overgewicht is vaak een dure grap, let hierop om extra kosten te voorkomen.

Vloeistoffen en scherpe voorwerpen in de handbagage

Het is verboden om vloeistoffen mee te nemen in je handbagage met een inhoud van meer dan 100ml per flesje. Stop al je flesjes (max. 10) in een doorzichtig hersluitbaar plastic zakje. De dingen die je in de taxfree koopt, zoals parfum, wijn, porto… laat de verpakking aub dicht tot je de luchthaven verlaten hebt.

Steek ook geen scherpe voorwerpen zoals zakmessen en nagelschaartjes in je handbagage, deze worden je afgenomen bij controle.

Betaalkaarten

Alvorens je vertrekt neem je best even contact op met je financiële instelling. Met je gewone bankkaart maar ook je creditkaart is het standaard niet altijd mogelijk om geld af te halen of te betalen in het buitenland. Je financiële instelling dient dit open te zetten en je hierover verder te informeren. Vooral voor klanten, die een cruise maken met eventueel een Amerikaanse rederij is dit van groot belang.

Huurwagen

Indien u op uw vakantiebestemming een wagen huurt dient u toch wel rekening te houden met een aantal dingen.

  • Er dient een waarborg gesteld te worden, dit wordt gedaan met de credit card op naam van de bestuurder, laat uw limiet verhogen voor u op vakantie vertrekt, zo komt u niet voor verrassingen te staan, want het bedrag voor de waarborg dat geblokkeerd wordt kan vrij hoog liggen, zeker indien u dan nog andere dingen wenst te betalen met die zelfde creditcard. Vraag zeker ook of uw bankkaart wereldwijd actief is, sommige verhuurders werken via een Amerikaans moederhuis.
  • Bij het opmaken van de offerte dient u er goed op te letten dat er al zoveel mogelijk verzekeringen inbegrepen zijn “All Inclusive”.

Tolwegen in Portugal

Net als in Frankrijk dien je tol te betalen op bepaalde wegen, in Portugal is dit reeds voor een groot gedeelte geautomatiseerd, dwz. dat u bij u huurwagen (extra, ter plaatse) een toestelletje huurt dat deze tol registreert. Dit is verplicht (indien je op tolwegen rijdt natuurlijk), want je kan je tol niet meer op een andere manier betalen (dit is vooral al het geval in het noorden van Portugal).