IJsland is het land van uitersten waar iedere natuurliefhebber ruim aan zijn of haar trekken komt. Wanneer je er rondtrekt kom je oog in oog te staan met majestueuze watervallen, oneindig weide panorama’s, vervaarlijk borrelende hete modderputten, elanden, poolvossen en zelfs wondermooie walvissen en orka’s.

En niet te vergeten is dit land zeker ook een must voor de vogelliefhebbers. Het is bijgevolg niet te verwonderen dat de aangename, vriendelijke locals je vol vuur en passie over hun spectaculaire land zullen vertellen want daar zijn ze nu eenmaal apetrots op. Vrees daarbij niet voor een taalbarrière want zowat iedereen op IJsland spreekt vloeiend Engels.

Zodra je op verkenning gaat door IJsland heb je het gevoel dat je in een totaal andere wereld bent beland, hetgeen het reisgevoel een uniek karakter geeft. Nochtans is deze fantastische bestemming amper drie uur vliegen van ons verwijderd.

Door zijn gering aantal inwoners, een derde van de 320.000 IJslanders woont in hoofdstad Reykjavik, kan je gegarandeerd lange tochten of ritten maken tijdens dewelke je nauwelijks een levende ziel zal tegenkomen. Het gevoel van weidsheid en rust is er dan ook dikwijls overrompelend compleet. Ga je in de zomerperiode dan zal je merken dat het 24 uur per dag licht is, wat op zich een heel unieke ervaring is. Denk maar eens aan al die extra tijd die je hebt om dingen te ondernemen, want met het vallen van de duisternis hoef je helemaal geen rekening te houden.

Dat IJslanders een lekker potje kunnen koken, daar kan je van op aan. Naast de traditionele vis- en vleesgerechten is er ook een groot aanbod aan eenvoudige goede maaltijden die je er heel frequent op de kop kan tikken.

Ook de op cultuur beluste bezoeker kan in IJsland heel wat kennis vergaren dankzij het avontuurlijke verleden van zijn vroegere bewoners. Vikings spreken uiteraard tot de verbeelding en je kan dan ook her en der alles over hen te weten komen. Verder is de fantasiewereld van de IJslanders doorspekt van trollen, elfjes en … de dertien kerstmannen. Grappige verhalen gegarandeerd!

Sportievelingen kunnen er bijvoorbeeld gaan paardrijden op de IJslander, het IJslandse paard dat al meer dan duizend jaar raszuiver wordt gefokt. Klein van formaat maar met een uitgesproken temperament zorgt deze oersterke viervoeter voor een fijne sensatie. Onder meer zijn twee extra ‘versnellingen’, de tolt en de telgang, zijn heel speciaal en alleen op IJsland te ervaren. Verder kan je in de zomer en winter op ontdekkingstocht met een sneeuwscooter of wat dacht je van een excursie met de alom tegenwoordige ‘superjeeps’.

Hou je meer van ontspannen activiteiten dan is een zalig bezoek aan een van de warmwaterbronnen zoals de bekende Blue Lagoon een ervaring om absoluut niet te missen.

Naast een uitgesproken natuur heeft IJsland ontelbare pittoreske plaatsen zoals onder andere het sublieme Sigglufjordur en natuurlijk de meeste bezochte stad van IJsland, de hoofdstad Reykjavik. In tegenstelling tot onze hele drukke steden is Reykjavik nog gemoedelijk en helemaal niet verstikkend.

Zin gekregen in IJsland? Wij kunnen je hele reis op maat maken!