De nieuwe wereld, ook wel de Verenigde Staten, blijft een heel aantrekkelijke bestemming. Travel-ID verzorgt graag uw reis naar het “nieuwe continent”. Of het nu een citytrip in New York, zonvakantie in Florida of rondreis aan de westkust is, wij bezorgen u de tijd van uw dromen.

Hieronder een mogelijke rondreis door het westen van de States. Moest u interesse hebben, werken wij graag een persoonlijk voorstel op maat uit. Afhankelijk van uw wensen, reisduur en budget, kan uw programma er helemaal anders uitzien.

travelid_westkust-usa_mapVertrek vanuit San Francisco of Los Angeles (16d/14n)

hollywoodDag 1: vlucht Europa – Los Angeles
Dag 2: verkenning Los Angeles
Hollywood en Beverly Hills van vroeger en vandaag. Eventueel bezoek aan de Universal studio’s, de Walk of Fame, Kodak Theater, NBC studio’s, Paul Getty Museum …
Dag 3: Los Angeles – Las Vegas (440 km/275 mls)
U Verlaat de kust en rijdt via de San Bernardino Mountains naar Barstow. Iets verder kan u het “spookstadje Calico” verkennen. Daarna door de Mojave-woestijn naar Las Vegas, stad van all day/all night activiteiten.
Dag 4: Las Vegas – Grand Canyon (480 km/400 mls)
Vandaag vroeg op pad. Start met een bezoek aan de wereldberoemde Hoover Dam. Verder via het prachtige Lake Mead tot aan de Grand Canyon. Onderweg kan u een side trip voorzien naar de spectaculaire “Skywalk” aan de West rim van de Canyon. U komt wellicht net op tijd voor de zonsondergang aan de South Rim. Logies in één van de lodges bij de ingang van het park.
Dag 5: Grand Canyon – Kayenta (310 km/190 mls)
‘s Morgens kan u de voornaamste “viewpoints” van de Grand Canyon ontdekken. Een eventuele tocht per helicopter kan op voorhand gereserveerd worden. Vervolgens via Desert view door het Navajo Indian Reservation naar Kanyenta, toegangspoort tot Monument Valley.
Dag 6: Kayenta – Moab (280 km/175 mls)
Het decor van diverse “Wild West” films vindt u ongetwijfeld in Monument Valley. In de namiddag reist u verder tot “Valley of the Gods”, Church Rock en naar “Needles Overlook” vooral in Moab aan te komen.
Dag 7: Moab
Twee absolute toppers vandaag: Arches National Park met ongelooflijke bruggenconstructies in steen en het indrukwekkende Canyonlands National Park met de meanders van de beroemde Colorado-rivier. Jeep tours en rafttrips vormen hier het echte avontuur.

Dag 8: Moab – Bryce Canyon (425 km/265 mls)
Een lange maar avontuurlijke tocht door Capitol Reef en de Escalante Canyons. Een nieuw film-en fotodecor vindt u ongetwijfeld in Bryce Canyon National Park, één van de mooiste en kleurrijkste canyons van Amerika.
Dag 9: Bryce Canyon – Zion/St. George (210 km/130 mls)
In de voormiddag, uitgebreide wandeling en bezoek van Bryce Canyon. Nadien reist u via Mount Carmel Junction door het rustige groene Zion National Park om deze dag te eindigen in het Mormonenstadje St. George.
Dag 10: St. George – Death Valley (400 km/250 mls)
U volgt Highway 15 terug naar Las Vegas en houdt nog even halt bij Valley of Fire en Lake Mead. Via enkele schrale en verlaten Indianendorpjes komt u aan te Death Valley, het snikhete hart van California.
Dag 11: Death Valley – Mammoth Lakes (375 km/235 mls)
Van het dorre woestijnlandschap maakt u de overgang naar het frisse groen van het mooie bergstadje Mammoth Lakes. Kabelbanen en chalets getuigen van een bloeiende winter en zomeractiviteit.
Dag 12: Mammoth Lakes – Yosemite National Park (210 km/130 mls)
Over de Tiogo-pass op een hoogte van meer dan 3000 meter, vindt u aan de andere kant van het gebergte een schitterend park met indrukwekkende watervallen, adembenemende panorama’s, prachtige wandelingen. Geniet er ten ten volle van de rust en de natuur. (alternatieve route indien de pass gesloten zou zijn)
Dag 13: Yosemite park – San Francisco (305 km/190 mls)
Gebruik de ochtend voor een laatste verkenning en verlaat het park via Big Oak en Oakdale in de richting van San Francisco. In de namiddag maakt u een eerste verkenningstocht door deze boeiende stad waar “cable-cars” voor uitstekend vervoer zullen zorgen.
Dag 14: San Francisco
Tijd voor een uitgebreid bezoek. Niet te missen: Chinatown, Fisherman’s Wharf, de Golden Gate Bridge, de Japanse Teagarden, Union Square, de vele grote winkelcentra, een boottocht naar Alcatraz of Sausolito of gewoon maar wat wandelen door de vele etnische wijken van de stad …
Dag 15: vertrek uit San Francisco
Terugreis richting Europa of eventueel een andere verlenging.

san francisco skyline

Het is ook mogelijk om dit programma naar uw eigen noden aan te passen. Meerdere programma’s en voorstellen kan u vinden bij volgende Amerika specialisten.

Wings’n wheels: www.wnw.be
Travel worldwide: www.tww.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *